Gym voor jong en oud

De gymnastieklessen zijn voor iedereen en voor alle leeftijden. Plezier in bewegen staat voorop. Met behulp van toestellen zoals de mat, balk en trampoline wordt je steeds leniger en krijg je meer kracht. Ook worden er spelletjes gedaan. 

Als een kind drie jaar is kan het al gaan gymmen bij de 1e kleutergroep. Voor deze leeftijd is het ontwikkelen van de motoriek heel belangrijk en daarnaast is het sociale aspect voor hen ook van groot belang.  De oefeningen worden aangepast aan de leeftijd en worden steeds uitdagender als ze ouder worden. 

 

Naast de reguliere lesgroepen zijn er ook selectiegroepen. Deze groepen doen mee aan regionale wedstrijden georganiseerd door de Gymnastiekbond van het rayon Zuid-Holland Zuid.

Ouderengym 60+

Bewegen is goed voor iedereen, het bevordert het uithoudingsvermogen en houdt de spieren langer soepel. De oefeningen in deze les worden zowel staand als zittend gedaan. Tevens komen concentratieoefeningen en geheugentraining aan bod. Naast het bewegen is het sociale contact ook heel belangrijk. Kortom, op een gezellige manier wordt er aan lichaam en geest gewerkt in deze les.

Even voorstellen:
Mijn naam is Mirjam Bikker en ik geef ouderengym bij de Gym Vereniging Meerkerk. Ik ben geboren en getogen in Meerkerk en zo lang ik me kan herinneren ben ik op één of andere manier betrokken bij de GVM, hetzij als lid hetzij als bestuurs- of commissielid. Nu ben ik dus ook leiding en ik heb er ontzettend veel plezier in om onze ouderengroep gymles te geven. Een uur lang zijn we in beweging, we doen oefeningen op muziek, doen we allerlei spellen en hebben het ontzettend gezellig met elkaar. Het is een uur waar ik veel energie van krijg!